140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Чили – Нова технология в борбата с паразитите по сьомгата

Компанията за фермено отглеждане на сьомгови риби Cermaq Group е напът да се справи с един дългогодишен проблем в своята производ­ствена дейност – паразитите по рибите, популярни като морски въшки.

Подписано е споразумение за ползване на нова техно­логия за борба с болестта и това отваря светли хоризонти пред рибопроизводството по света. Патентованата от ком­панията Sea Farm Innovations разработка се базира на мно­го ефективна механична сис­тема за промивка на рибите, при която паразитите се от­страняват стопроцентово, без това да повлиява на общото състояние на рибите. Новата технология ще влезе в упо­треба още през това лято.

Cermaq Group е основана през 1995 година и има раз­работени бази в Норвегия, Канада и Чили. Ситуацията с морските въшки в акваф­ермите в Чили е най-сложна, затова именно в тази страна предприемат първи стъпки в тази посока.

Чилийската сьомга се ко­тира много добре на рибните пазари по света. През 2017 година общият обем на про­дукцията е бил 158 хиляди тона, а печалбите за страната са надхвърлили 1 милиард долара.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ