Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Дан Колов “оживява” на пощенска марка

Дан Колов оживява на пощенска марка. Поводът е 125 години от рождението му. На 19 декември в къщата на Дан Колов – най-великият борец досега и легенда в бойните изкуства, в родното му село Сенник, главният изпълнителен директор на „Български пощи“ ЕАД Деян Дънешки валидира марката. Пощенско–филателното издание се състои от една пощенска марка с номинал 0.65 лв. и специален пощенски печат. Тиражът на марката е 11 000 броя. Проектът е на световноизвестния български художник акад. Иван Газдов.

Дан Колов се завръща в България след 30 години, като избира да живее в родното си село Сенник. След по-малко от месец от завръщането си Дан Колов става член на ловното дружество в Севлиево, като дарява 10 000 лева за построяването на ловния дом.

В знак на благодарност ръководството на дружеството, водено от неговия председател Асен Каракунев, посетило Дан Колов в дома му в Сенник. Там му връчили почетната златна значка на ловната организация, като го провъзгласили за почетен член на севлиевското ловно дружество.

 

Повече информация в бр. 1 на в. “Наслука” на 3 януари

 

Мариана Мандичева

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ