Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Депутат иска проверка за гола сеч

Златка Михайлова, Хасково

Народният представител от „Движение България на гражданите“ Димитър Делчев, член на правната комисия в парламента, внесе в деловодството на Народното събрание въпрос към министъра на земеделието и храните относно голата сеч в община Минерални бани.

Случаят стана обект на голям брой медийни публикации  в последните дни, посочват от „Движение България на гражданите“.

Депутатът призовава министър Танева за цялостна проверка на Общинското лесничейство в Минерални бани за последните 2 години, за да се установи дали са налице престъпни действия или бездействия от страна на служителите на лесничейството, които са в нарушение на възложените им със закон отговорности, както и има ли други подобни случаи на територията на стопанството.

Министърът на земеделието и храните ще трябва да представи пред народния представител информация за извършена проверка за законосъобразността на направените сечи и какви наказания са наложени на контролните органи, както и на фирмите, извършили сечта.

Има оправдания, че това са санитарни сечи, но в същото време са увредени младите насаждения, което ще затрудни възстановяването на гората, коментира Делчев.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ