Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Деца-риболовци и ловци-стрелци откриха новия сезон в Габрово

габрово сезон

Интересни инициативи, към които проявяват интерес не само много участници, но и публика, са в афиша на СЛРД „Чардафон”-Габрово по случай откриването на новия ловен сезон.

На 5 август най-ранното от събитията беше състезанието по спортен риболов за деца до 14 години, което се проведе край язовир „Яна”  в кв. Войново на град Габрово. Стартът бе даден в 9 ч., а час по-рано, започна традиционното състезание по ловна стрелба между дружинките – отборно и индивидуално, което се проведе на стрелбището в ловна база „Гергини”.

габрово сезон

То, и този път, се състоя благодарение организаторските усилия на ловеца и инструктор по ловна стрелба от ЛРД-Поповци – Красимир Драганов, който от няколко години организира надпреварата с подкрепата на ловно-рибарско сдружение „Чардафон”. Малко след десет, когато жарките лъчи на слънцето вече не прощаваха, дойде краят на състезанието при резултат – Красимир Драганов и Радослав Хубанов от ЛРД-Поповци отборно спечелиха първата награда, втората – братята Минчо и Ангел Колеви от ЛРД-Гачевци – те всяка година представят дружинката в състезанието, на трето – отборът на ЛРД-Етъра – Николай Стоянов и Стелиян Йосифов.

габрово сезон

В индивидуалното класиране първото място зае Красимир Драганов, на второ – Йосиф Митев от ЛРД-Враниловци, на трето – Николай Стоянов, четвърто – Ивелин Русанов от ЛРД-Борово, пето – Петър Станчев от ЛРД-Донино, шесто – Минчо Колев от ЛРД- Гачевци.

Вечерта председателите на дружинките, според класиранията, се качиха на стълбицата и получиха наградите. Те бяха връчени от председателя на УС на СЛРД „Чардафон” – Габрово, Тодор Дянков.

Той поздрави колегите си и пожела „Наслука!” на всички през новия ловен сезон. В разговор каза, че предстоящият лов на пъдпъдък за откриването на новия ловен сезон неговата дружинка в с. Борово ще проведе без особени очаквания, защото само тук-там се чуват индивидуални обаждания на пъдпъдък.    

Докато ловците се мереха в паничките, 27 деца–риболовци, забили поглед в плувките, чакаха да извадят слука – най-голямата или пък било най-малката риба в язовир „Яна”. Много от тях участват за трета поредна година, като тази ще им е последна, защото догодина ще са надхвърлили възрастта според регламента. На децата в състезанието бе осигурена закуска, минерална вода, стръв и захранка за риба.

Гостоприемният домакин на язовира фирма „Яна” ООД – Христо Феодоров, на когото сдружението благодари, предостави шарана за играта „Познай теглото на шарана”. Най-близко до реалното тегло (3,765кг.) бе малкият състезател Стефан Радев на 7 г. – 3,800 кг. Запален от идеята да има повече деца-риболовци, г-н Феодоров предложи и през есента да има есенен турнир за деца..

габрово сезон

Основен организатор и тази година на състезанието бе ловецът от ЛРД-Кметовци и член на УС на СЛРД „Чардафон” – Габрово, Пламен Петков – Чапека, подготвил терена и изпипал детайлите по провеждането на състезанието.

Заедно с Людмил Богданов – председател на ЛРД Враниловци, също член на УС, бяха в екип със Стоянка Пенева – административен секретар на сдружението.

За трета поредна година съдия бе Камен Колев.

Ето и класирането – на първо място Данислава Димова – 4 г., второ – Виктория Ангелова -10 г., трето – Виктор Добрев на 6 г. Те получиха медали, купи, грамоти, шампанско и предметни награди, предоставени от СЛРД „Чардафон”- Габрово. Разбира се, награди имаше за всички участници извън призовите места и те си тръгнаха също с медал, грамота и подаръци, предоставени от „Боби фишер” ЕООД – захранка за риба и плувки.

Мариана Мандичева

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ