140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Детски рибарски училища стартират наесен

рибарски училища наесен

Ловно-рибарските сдружения в страната, които от септември организират детски рибарски училища, могат да разчитат на пълно съдействие от НЛРС-СЛРБ, обяви председателят на Съюза инж. Васил Василев по време на националното съвещание в столицата.

СЛРБ ще окаже методическа и финансова помощ, а сдруженията трябва да привлекат участниците наесен в контакт с образователните институции и местните власти.

„Имаме ли право да кажем – „Не, това няма да стане!“, запита реторично легендарната състезателка по риболовни спортове з.м.с. Росица Златанова, бивш зам.-председател на ловно-рибарския съюз.

В изказването си тя се върна назад във времето, когато в такива училище у нас са се обучавали 5000 деца – най-много в цяла Европа.

„Нека бъдем активни и да разберем, че това е дълг на всеки, който служи на Съюза. Когато вратите на организацията са отворени за децата, след тях идват родителите им“, продължи Златанова.

рибарски училища наесен

Възстановяването на детските рибарски училища е дълг към миналите и следващите поколения. Инициативата е от стратегическо значение за бъдещето на НЛРС-СЛРБ. Целта е такива училища да се организират в колкото се може повече райони на страната, заяви инж. Васил Василев. Очаква се инициативата да стартира наесен с новата учебна година, но ако някои сдружения имат готовност да започнат и през лятната ваканция, също ще могат да разчитат на необходимата подкрепа.
Своя опит в организирането на детски рибарски инициативи споделиха представители на ловно-рибарските сдружения в Монтана и Пазарджик. Участниците в съвещанието изслушаха и информация от Стефан Спасов, началник на отдел „Водено от общностите местно развитие“ в Министерство на земеделието, за възможностите за финансиране на подобни инициативи от програмите на ЕС посредством Местни инициативни групи.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ