140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ДГС-Велики Преслав и ЛРС-Шумен дават пример за сътрудничество на световно ниво

                СЪВМЕСТНАТА ДЕЙНОСТ ВОДИ ДО ОТЛИЧНИ ТРОФЕИ ОТ БЛАГОРОДЕН ЕЛЕН

Георги НИКОВ

Тази есен ловците, дошли по линия на Организирания ловен туризъм за отстрел на трофейни елени в ДГС-Велики Преслав, имаха чудесна слука. Бяха заслужени два златни и пет сребърни медала. В стопанството гостуваха общо три чуждестранни групи – от Дания, Германия и Франция.

Според директора на ДГС-Велики Преслав инж. Янко Йорданов сътрудничеството с ЛРС-Шумен, чийто дългогодишен председател Стоян Стоянов е и член на УС на НЛРС-СЛРБ, е сред най-добрите примери в страната за професионализъм, посветен на устойчивите ловни практики и положителното развитие на трофейното дело.

По-долу можете да прочетете обзора на инж. Янко Йорданов за отминалия сезон за лов на благородни елени.

„С всяка изминала година се увеличава броят на ловците, които идват в ловните райони край старата българска столица, търсейки най-добри условия за ловен туризъм и активен отдих. Трофеите, които се добиват, са с отлични показатели, което привлича все повече представители на гилдията от чужбина. Три от трофейните елени тази година бяха отстреляни на територията на ЛРС-Шумен. Щатните служители в сдружението и редови членове на ловните дружини в неговия състав ни помагат при провеждането на всеки лов, участват активно в наблюденията на животните и винаги ни подават сигнали, ако забележат бракониери или съмнителни лица“.

Солидният опит на Янко Йорданов, натрупан още като ръководител на ЛРС-Велики Преслав, прибавен към безспорните му успехи като директор на ДГС-Велики Преслав, го превърнаха в един от най-добрите специалисти в страната. Именно затова той, заедно с ръководството на ЛРС-Шумен, могат да послужат за пример на много колеги в страната как обединяването около правилните каузи, посвещаването на доказани успешни практики и следването на стриктна дисциплина са в състояние да изведат ловното стопанство в даден район на световна ниво.

В ДЛС-ПАЛАМАРА БРОЯТ НА ТРОФЕЙНИТЕ ЖИВОТНИ НАРАСТВА ЕЖЕГОДНО

С четири златни, три сребърни и два бронзови медала приключи сезонът за лов на благородни елени в ДЛС-Паламара (с. Венец). Директорът на стопанството инж. Севен Башль сподели, че прекрасните традиции се запазват и отстрелваните животни и този път са с отлични трофеи. Броят на стойностните екземпляри расте с всяка изминала година.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ