Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Димитър Генов, председател на ЛРС-Бяла Слатина:

  • Доволни ли са вашите ловци от ловния сезон до момента?
  • Трудно започваме. Аз съм нов председател, имаме и нов специалист по лова, изпускаме сроковете за отчитане на бележки, дори имаше един момент, в който рискувахме да ни спрат ловните излети, но съм благодарен на служителите в ДГС, че проявиха разбиране и продължаваме.

    При нас приоритет е местният дребен дивеч. Местообитанията ни са такива, че пъдпъдъци и гургулици не остават за дълго, нямат условия за гнездене. Благодарение на разселването имаме добри запаси от фазани и ловните излети продължават не повече от час, докато ловците успеят да изпълнят нормата за деня. Членовете ни определено са оптимисти, че ги чакат големи вълнения до края на сезона.

  • Може би ще бъдат приети поправки в ЗЛОД. Има ли нещо в тях, което да ви притеснява?
  • За съжаление, аз много се притеснявам как точно ще продължи съществуването си самото сдружение. Но като трезвомислещи хора не оставаме без мнение и по общата рамка на законовата база. Много от предложенията за промени в ЗЛОД са от жизненоважно значение за Националната организация и сдруженията от страната.
  • Беше ли време информацията от в. „Наслука“ и сп. Лов и риболов“ да се появи в интернет чрез сайта „Дивото“?
  • Абсолютно задължително е, даже малко сме закъснели, но това е бъдещето. В момента, в който нашето сдружение е в състояние, веднага ще се възползваме от опцията сами да качваме информация в сайта. Убеден съм, че колкото по-добре сме информирани и комуникацията с колегите от цялата страна е пълноценна, опитът, който неизбежно обменяме, ще бъде от полза за всички.

    Разбира се, правим абонамент на всички дружини за печатните издания, от вестника нямам непосредствени впечатления, но списанието получавам лично и мога да ви поздравя за него.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ