140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Димитър Мирков, председател на ЛРС Костенец пред „Дивото“:

  • Г-н Мирков, как започна ловния сезон при вас?
  • Добре и няма как да е иначе, след като имаме традиции, които пазим. Всички дружини организираха истински празници за откриването, а първите излети на пъдпъдъци и гургулици бяха успешни. Разбира се, винаги има доволни и недоволни, но затова нашият спорт е толкова непредвидим. Преди седмици открихме и лова на дива свиня, а това е дивечът с най-голямо значение за дружините. Успехите са променливи, късметът е на страната на добрите стопани, но като цяло всички дружини вече се похвалиха със слука. На яребици ще ловуваме през ноември.
  • Има ли нещо, което да ви притеснява относно предстоящите промени в ЗЛОД?
  • Не се притеснявам от нищо, само ми се иска законовите разпоредби да се изпълняват. Това, което е решила държавата, трябва да се спазва и го правим. Относно назначаването на двама ловни надзиратели, нямам тревоги, тъй като ние от години имаме двама ловни охранители. И въобще смятам, че охраната на дивеча е задължение на този, които го стопанисва. Затова съвестно си изпълняваме задачите.
  • Беше ли време информацията от печатните издания на СЛРБ да влязат в интернет и какво е мнението ти за новия сайт „Дивото“?
  • Задължително всяка година абонираме всички дружини за в. „Наслука“ и сп. „Лов и риболов“. Благодарение на тях се информираме за живота в другите сдружения и Националната организация. И да, беше време да стигнем до интернет, даже ми се струва, че закъсняхме. Младите колеги добиват информация предимно през нета и сайтът „Дивото“ ще им бъде много полезен.

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ