140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Добър отстрел на дива свиня в ЛРС-Крумовград

крумовград лов

295 диви свине са отстреляли през последния сезон ло­вците от Сдружението на ловците и риболовците „Сокол” в Крумовград. Въпреки, че са по-малко от предходния ло­вците са доволни на фона на това, което се случва в някои други ловни райони на страната, и смятат сезона за успе­шен. През 2020 г. са имали слука 446 пъти на диви свине и планът е бил почти изпълнен. Планът за ползване за 2021 г. е 491 броя, а изпълнението малко над 60 %.

2020 г., през която е постигната рекордна слука, ще се запомни с изобилието на диви животни от този вид. Пред­полагат се, че са потърсили спасение край южната граница в Източните Родопи от пожарите в Странджа и от върлува­щото заболяване африканската чума по свинете в Северна България и други краища на страната.

Според отчета за ползване на дивеча през 2021 г. са от­стреляни 23 елен лопатара и 21 сърни, съответно с 11 и 16 повече спрямо 2020 г.

През миналата година ловците от сдружението са повали­ли 30 вълка. С това си постижение ловно-рибарското сдру­жение в Крумовград е лидер сред сдруженията в Източните Родопи. Почти толкова са били отстреляни и предходната година. При лов на хищници са отстреляни още 142 чакала и 200 лисици, като слуката при чакали са около два пъти и половина повече, а при лисиците е над два пъти в сравне­ние с 2020 г.

Валери КОВАЧЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ