Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Доброволен жест обогати природата с 14 заека

В края на годината ловците от дружинката в село Беловец, която е част от ЛРС-Кубрат, поеха собствена доброволна инициатива за разселване на 14 диви европейски зайци, закупени от фермата на  „Сокол-БЛРС”. Дългогодишният председател на дружинката Лютфи Дахилов, сърцат ловец и основен спонсор на сдружението, е главният основоположник на идеята и я реализира със собствени средства.

След разчистването на района от хищници и осигуряването на добро местообитание край ловната хижа бяха пуснати седем двойки женски и мъжки дългоухи, което е едно добро начина­ние в Лудогорието, каза ръководителят на сдружението Даниел Великов.

Едновременно с това ловците под­готвиха и хранилки, които заредиха с фуражи за животните. Председателят на ловно-рибарската дружинка Лютфи Дахилов сподели: „Това са първите за­купени диви зайци, много добри като качество, жизнени, веднага поеха в природата. Ако експериментът даде ре­зултати, в бъдеще ще се пристъпи към разселването на нови бройки зайци. За­щото преди години заешкият лов беше много атрактивен, но с намаляване на популацията ловците не можеха да го практикуват.”

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество „Сокол” – гр. Кубрат
Пощ. код: 7300
Телефон: 7-23-37
Мобилен: 0893 366 803

Реклама

ЛОГО - СЛРБ