140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Долни чифлик: Хубава слука от диви прасета в Лонгоза

Георги Ников

Над 80 диви прасета са отстреляни за месец и половина от откриването на сезона на територията на Ловнорибарското сдружение “Балкан” в град Долни чифлик, което потвърждава, че в Лонгоза има добра популация от дивеч.

Това се дължи на добрите грижи на ловците и на постоянното подхранване на животните, като са монтирани в горите и много електронни хранилки, които са много икономични, заяви ловният специалист в сдружението Красимир Кирчев.

Най-добра е слуката на ловците от дружинките в селата Горни чифлик, Кривини, Голица, Дюлино, Рудник, Горица, първа дружинка в град Долни чифлик и тази от черноморския град Бяла.

“При нас паднаха 4 диви прасета, от които двете са по около 120 килограма. На всеки излет срещаме дивеч, но не винаги можем да отстреляме, защото животните успяват да се измъкнат и се укрият в горите.

Много добре работят ловните кучета на Живко Стоянов, които ни помагат да открием прасетата в ловищата. В последния излет убихме и 6 чакала, както и две лисици”, сподели председателят на ловната дружинка в село Рудник Георги Георгиев, който е и председател на Ловнорибарското сдружение ” Балкан ” в град Долни чифлик.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ