Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Доволни от слуката на пъдпъдъци са ловците от ЛРД-Витановци

витановци лов

Районът около с. Витановци, чиято дружини е от състава на ЛРС-Перник, е традиционно място за лов на пъдпъдъци. Затова над 20 души излязоха на първия излет при откриването на сезона.

От 7,30 ч. сутринта ловците са разпределиха в м. „Кална бара“.  Там преминава рекичка и покрай водата се задържа пъдпъдък.

Всеки ловец води куче, защото то е 89 % от слуката, категоричен е председателят на дружината Васил Николов.

До около 11,00 ч. дружинката приключи лова с отстрел около 4-5 пъдпъдъка на човек. Гургулици няма, защото слънчогледът не е готов, гривяк се намира. Все пак ловците отчетоха ползване на 10 гълъба и 8 гургулици на старта на сезона.  На дружинката бе направена и проверка на оръжието и бележките за лов, която не установи нарушения.

Както му е редът, след приключване на лова всички се събраха на голям заслон в местността, направен от членовете на витановската дружинка. На дълги маси с хубава храна момчетата си пожелаха слука и късмет.

Заслонът е винаги чист и зареден, ползва се и от местните жители и се пази, похвали се Николов.

В 29-та ловна дружинка членуват 35 човека, които стопанисват 1100 ха ловна площ. Направили са девет хранилки за яребици, 11 за зайци. Едър дивеч в района няма, витановчани ходят на такива ловни излети  на други места като гости. Ловците не спират да отстрелват хищници, организират групов лов, направили са  стървилища.

витановци лов

Сега се готвят за поредния турнир „Св. Хуберт“, на който миналата година витановското поле беше домакин.

Ася Асенова

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ