Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Дружествено състезание по ловна стрелба на ЛРС-Плевен

плевен състезание

На 6 август тази година на стрелбищния комплекс в местността „Витска елия“ край Плевен се проведе дружествено състезание по стрелба на ЛРС Плевен. От много години то вече се е превърнало в традиция. Тази година състезанието се проведе във връзка със 125-годишнината от създаване на Националната организация и предстоящото откриване на ловен сезон 2023/2024 година.

Състезанието бе открито от дългогодишния председател на сдружението, кавалер на Почетния знак и Заслужил деятел на НЛРС–СЛРБ Стефан Ненков.

Във връзка с обявения детски конкурс на НЛРС–СЛРБ за кратък разказ на тема „Един ден сред природата“ в две възрастови групи от 7-10 и 10-14 години от Плевен на първо място в малката група се класира Мартин Стефанов Събев на 7 години, от ОУ“ Васил Левски“ с разказа „Разходка с Шоко“, на който ръководещият състезанието връчи награди от името на предедателя на Националната организация Васил Василев.

На трето място също от Плевен в детския конкурс се класира Божидар Иванов Мангелов.

Състезанието се проведе по пет дисциплини – „Скиит“ с 30 души участници, „Трап“ – 29 участници, стрелба с ловна карабина на 100 метра за точност и време – с 15 участници, стрелба по бягащ глиган с карабина – с 10 участници и стрелба по „Бягащ глиган“ с пушка – с 15 участници. За целта се бяха записали отбори от почти всички дружини на сдружението.

В дисциплината „Скиит“ първо място отборно завоюваха състезателите от ЛРД-Новачене, второ – тези от ЛРД-Горталово, а трето – състезателите от ЛРД-Славяново.

Индивидуалните отличия за първо място бяха връчени на Димитър Анков от ЛРД-Новачене, за второ – на Николай Цветанов от ЛРД-Николаево и за трето – на Биляни Петков от ЛРД-Новачене.

В дисциплината „Трап“ първо място завоюва отборът на ЛРД-Горталово, второ място – състезателите от ЛРД-Бохот и трето – тези от ЛРД-Опанец.

плевен състезание

Индивидуално на първо място се класира Николай Яков от ЛРД-Къртожабене, на второ – Илиян Георгиев от ЛРД-Николаево и на трето – Иван Диков от ЛРД-Бохот.

При стрелбата с ловна карабина на 100 метра най-добре се представиха Денис Иванов от ЛРД-Бохот на първо място, Пламен Дадов от ЛРД-Горталово – на второ, и Димитър Анков от ЛРД-Новачене – на трето.

При стрелбата по „Бягащ глиган“ с ловна карабина най-добре се представиха Дилян Стоянов от ЛРД-Върбица на първо място, Илиян Георгиев от ЛРД-Николаево – на второ, и Пламен Дадов от ЛРД-Горталово – на трето.

плевен състезание

При стрелбата по бягащ глиган с пушка най-добре се представиха Биляни Петков от ЛРД-Новачене на първо място, Диян Данаилов от ЛРД-Згалево – на второ, и Кирил Анков от ЛРД-Новачене – на трето.

Накрая Стефан Ненков връчи купите, грамотите, медалите и наградите на отличилите се и закри състезанието.

Валери Ангелов

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ