Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Дружина Нареченски бани-2 спаси загубила се курортистка

ловци курортистка

Ловци от дружина Нареченски бани-2 са оказали първа помощ и са спасили посред нощ на 23 срещу 24 септември 70-годишна курортистка, която се е изгубила, докато е извършвала сама преход в близката гора.

70-годишната жена от  Сопот от години идвала да се лекува в местния курорт и с удоволствие се включвала в организираните туристически преходи всеки ден.

Тази събота обаче,  решила да се разходи сама от лечебната база на единия от санаториумите до близкия параклис без да дава ухо на приказките, че в района се разхождат мечки и че някои от тях водят малки мечета и са много опасни.

Междувременно времето се развалило, облаци затиснали небето и курортистката се объркала.  В паниката си успяла да стигне до една скала. Само там телефонът й имал обхват. По съвет на дъщерите си, които я инструктирали по телефона,  точно там се спряла. Така полицаите успели да я локализират.

Започнало да се смрачава и полицаите потърсили подкрепа от ловците – хората, които най-добре познават горския район от село Косово до Асеновград.

Кметът на Нареченски бани Димитър Бакалски и председателят на местната ловна дружина Ангел Томов веднага сформирали спасителна група, в която включили освен ловци и всички доброволци, които искали да помогнат.

„Имахме време  само да си вземем обувки за планината и фенерчета. Щом сме се родили в планината, ще помагаме“, категоричен бе Запрян Павлов, ловецът пръв достигнал до бедстващата жена и оказал първа помощ. 

ловци курортистка

Той не може да предаде с думи първите благодарствени реакции на жената, но знае, че тя е признателна от сърце.

Ловците от дружина Нареченски бани-2 не за първи път участват в спасителна акция на неразумни туристи в местните гори. Преди 5-6 години пак в района на курорта Нареченски бани те открили фатално паднала курортистка.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ