Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Дружинка в Монтанско отстреля трофеен глиган, имат надежди за златен медал

трофеен глиган

Тази година ловът на дива свиня в района СЛРД „Огоста“-Монтана е много малко по-добре от предишната и много далече от преди 3-4 години, съобщи председателят Спасимир Спасов. Популацията ще се възстанови много бавно, но има надежда, защото тази година дружинките виждат животни.

„Миналата година беше много трудна и много тежка, слаб е много отстрелът на дива свиня, но все пак има надежди“, коментира председателят на сдружението.

трофеен глиган

В дружинката на Спасов в с. Челюстница са отстреляли и трофеен глиган, като той още не е оценен, но надеждите им са да е златен медал.

Интересното за дружинката е жената гонач – Натали, която по нищо не отстъпва на колегите си. Този трофеен глиган е бил отстрелян от другия гонач Румен Димитров.

трофеен глиган

Птичият лов в Монтанско също е по-добър. Пъдпъдъкът е бил повече от миналата година, има отстрел, а фазанът още не е приключил, но в района се радват на много такива пернати.

В СЛРД „Огоста“-Монтана вече срещат и ята яребици, сърните също ги има доста при планинските дружинки, но и там отстрелът е слаб, защото не са свикнали да взимат разрешителни за индивидуален лов. 

Павлина Пецева

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ