140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Дупница – Ловец гръмна 200 кг глиган, спаси живота на колега

Дупница, Юлияна Колчакова

Дупничанинът Васил Евстратиев е отстрелял 200- килограмов глиган в землището на бобовдолското село Шатрово през уикенда. Слуката е на техника от кабелната телевизия „Кабел Сат Запад”.

Огромният звяр паднал в местността Киселичка махала стрелба с карабина. Най-ужасен от сцената останал прокурорът от Районна прокуратура Дупница Ивайло Василев, който бил на 2 метра от Евстатиев.

„Леле, беше страшно, звярът щеше да ме отнесе, ако ръката на Евстатиев беше трепнала на милиметър, жив съм благодарение на точния му мерник. Бях се прицелил в глигана с немска пушка. Куршумът от тази пушка щеше само да близне това чудовище. От 15 години съм ловец и не съм виждал толкова грамаден глиган”, разказа Ивайло Василев.

Магистратът, който е брат на члена на Висшия съдебен съвет Камен Иванов, се зарече вече да ходи на лов само с карабина.

Глиганът гигант е повален от дружинката благодарение на стратегията на шефа й Пламен Борисов, който подредил ловците в капан, от който за прасето нямало измъкване. Горският обитател минал през пет поста и тичал право към прокурора и се стоварил на 5 метра от Василев.

Ловците се видели в чудо как да вдигнат звяра. Наложило се Пламен Борисов да качи джип в гората, за да натоварят улова. Пръв помощник по извозването бил Райко Йорданов- елтехник от ЧЕЗ, брат на зам. шефа на окръжна прокуратура Кюстендил Йордан Георгиев.

Това е пето прасе, което поваля ловната тази ловна дружинка. Всички са смаяни от размерите на гиганта, но си обясняват наедряването на дивеча с грижите, които се полагат в село Шатрово. Ловците са направили над 100 хранилки, тонове храна са изкачени в гората. Сега ловджиите се радват на точен мерник и богат улов.

Васил Евстратиев

глиган

глиган

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ