140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Едър глиган падна и в Камчийската долина

лов на глигани

Велики Преслав, Георги Ников

В първия ловен излет край гората на село Янково падна едър глиган, около 180 кг. Слуката на местната дружинка, която е към Ловно-рибарското сдружение във Велики Преслав, стана още в ранните часове.

Ловецът с точния мерник Димитър Филипов разказа за сайта “Дивото”:

“Глиганът беше във високата папрат, кучета го залаяха и го изкараха на малката полянка. От около 25-30 метра му изстрелях един куршум,който попадна смъртоносно във врата му и прасето падна мигновено. Щастлив съм,че първата слука е моя, а мога да кажа,че и през миналите години съм имал добри отстрели на диви прасета”

Дългогодишният председател на дружинката в село Янково Севдалин Краев каза за него:

“Димитър Филипов, който бе ръководител на лова, е много добър ловец, отличен кучкар. Има точен мерник и не пропуска да премине диво прасе край него.”

И още за началото на лова за едър дивеч:

“Доволни сме от първия ловен излет, надяваме се на добър отстрел и в следващите излизания. През миналия сезон ние бяхме една от дружинките с най-много убити прасета в сдружението, като завършихме с 56 броя, очакваме да е така и тази година, защото има доста животни в ловищата ни. Всяка година осигуряваме по около 18 тона фураж за животните, за да ги задържаме в нашия район.”

Снимка за спомен от първия излет за дружинката от село Янково

лов на глигани

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ