140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Единството на Националната организация е без алтернатива

Само след дни ще се открие новият ловен сезон. Какви са очакванията на вашите ловци?

 Миналият сезон беше успешен за нас. Всички ловци, които излизаха на ловни излети, успяха да отстрелят дивеча, който искаха – и пъдпъдъци, и яребици, и диви свине. Най-важното е, че нямаше никакви произшествия, а ловно-стопанските мероприятия бяха изпълнени. Зимата бе мека, имаше възможност редовно да се зареждат хранилките, така че се погрижихме за животните.

Надяваме се, че новият сезон ще бъде успешен. Наблюденията, както и пролетната таксация, доказват, че запасите от дивеч се увеличават, но при пъдпъдъка заради големите августовски горещини сигурно ще трябва да почакаме до септември за по-успешни ловни излети.

Мнението ви за забавилите се законови промени?

Ръководството на НЛРС-СЛРБ успя да убеди народните представители в необходимостта от тези промени, особено онези, които са свързани с употребата на капаните за улавяне на жив дивеч. Разбира се, трябва да се отбележат и предстоящите промени относно възможността за обособяване на нови алтернативни сдружения, тъй като съм убеден, че единството на Националната организация с оглед на историята и традициите на ловното дело у нас е без алтернатива и тези негативни явления ще отшумят.

Имаме нов интернет сайт, време ли бе да се появи в медийното пространство?

Има една хубава българска приказка –  по-добре късно, отколкото никога. Много навременна реализация на този проект и аз съм убеден, че информацията в този сайт ще бъде свързана с опазването на дивата природа и въобще природата като цяло. В близките години „Дивото“ ще стане любимо и полезно място за обмен на опит и информация за всички български ловци и риболовци, а защо не и за всички хора, имащи отношение към опазването на дивата природа.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ