Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Екоинцидент -Отново мъртви риби в река Одер

екоинцидент одер

Големи количества мъртви риби, носени по течението на река Одер на границата между Чехия и Полша, вдиг­наха накрак полските власти, съобщи първо ДПА. Събрани са около 30 кг от поразените риби, взети са такънни и во­дни проби, за да се установи причината за поредния мор по реката.

Според местни хора, рибите са носени по течението, идва­щи от Чехия и е много вероят­но в тази страна да има евен­туално замърсяване, довело до поредния екоинцидент.

Медиите в Полша веднага припомниха за голямата еко­катастрофа през лятото на миналата година, когато мно­го риба загина на границата между Полша и Германия. И двете страни тогава проведо­ха разследване, като в крайна сметка експертите не стигнаха до единна позиция за източни­ка на замърсяване. Всеки със своето становище. Някои от изложените хипотези обаче не бяха приети от обществото.

Одер е голяма река в Централна Европа, една от главните водни артерии в ре­гиона, протичаща по терито­рията на Чехия, Полша и Гер­мания. Влива се в Балтийско море след като измине път от 866 км.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ