140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Екоинциденти край Варна

     Два сигнала за мъртва риба в Белославско езеро във Варна са били проверени днес на място от експерти на басейнова дирекция “Черноморски район” и ИАРА. За проверката са съдействали от Регионалната лаборатория при Изпълнителната агенция по околна среда. Това потвърдиха пред “Дневник” от басейновата дирекция.
     При направения оглед на площ от около 5 км в акваторията на езерото, са били открити екземпляри от мъртва кая, съобщава варненският сайт petel.bg.
     Според бургаската медия, не са установени брегови източници на замърсяване, както и наличие на мазни петна от разливи на нефтопродукти.
     Взетата водна проба в района на Ферибота пред Белослав и пред с. Страшимирово ще бъде изследвана по показатели активна реакция (pH), температура, БПК5, разтворен кислород, азот амониев, азот нитратен, азот нитритен, общ азот, фосфати, общ фосфор и електропроводимост.
     Вероятната причина за измиране на рибата в района е изключително ниското съдържание на разтворен кислород и високата температура на водата, явление което се наблюдава в края на лятото. Резултатите по останалите показатели се очакват след приключване на анализите.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ