Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Елитен съдийски състав на турнира „Св. Хуберт“ за Купата на НЛРС-СЛРБ

На 23 септември ще бъде даден стартът на последното състезание за тази година от спортния календар на Националната организация, а имено дългоочаквания турнир за ловци и кучета работещи със стойка по правилата на Св. Хуберт за Купата на НЛРС-СЛРБ.

Турнирът започва в Пазарджик и Разград, като двете зони ще са в събота на 23 септември, в неделя на 24.09. домакин е ЛРС-Ямбол, а последната зона е на 30.09 в Монтана.

  • зона Югозапад – на 23. 09. 2023 г. в Пазарджик – участват ловци, членуващи в сдруженията от областите София, София-област, Пазарджик, Перник, Кюстендил, Благоевград и Смолян. Сборен пункт центъра на село Огняново (Пазарджик), там ще се извърши техническата конференция от 07.30 ч. Съдийски състав: Петър Радев, Милен Тодоров, Истилян Маринков
  • зона Североизток – на 23.09. 2023 г. в Разград –  участват ловци, членуващи в сдруженията от областите Велико Търново, Габрово, Русе, Разград, Търговище, Силистра, Шумен, Варна и Добрич. Сборен пункт центъра на село Чудомир, община Лозница – там ще се извърши техническата конференция от 07.30 ч. Съдийски състав: Турхан Ибрям, Данислав Николов, Петър Бонев.
  • зона Югоизток –  на 24.09. 2023 г. в Ямбол – участват ловци, членуващи в сдруженията от областите Пловдив, Стара Загора, Сливен, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали. Сборен пункт под връх Бакаджик – там ще се извърши техническата конференция от 07.30 ч. Съдийски състав: Милен Тодоров, Божидар Николов, Петър Радев.
  • зона Северозапад – на 30.09. 2023 г. в Монтана – участват ловци, членуващи в сдруженията от областите Ловеч, Плевен, Видин, Враца и Монтана. Сборен пункт центъра на село Ерден – там ще се извърши техническата конференция от 07.30 ч.. Съдийски състав: Димчо Начев, Любомир Катронски, Евтим Лозанов.
съдийски състав

Елитен съдийски състав е ангажиран за турнира на НЛРС-СЛРБ.

Петър Радев – съдия е повече 20 години за работни и екстериорни турнири. Съдийствал е световно първенство, като е бил е един от тримата съдии на неговия бараж за първото място.  Четири пъти е бил в съдийския състав на Балкански първенства. На десет финала е съдия на турнира за Купата на НЛРС-СЛРБ. Повече от 25 години се състезава със свои кучета в работни дисциплини у нас и по света.

Иван Маринов – съдия е от 2006 г. и за полеви изпитания, и за екстериор. Бил е съдия на световен и балкански шампионат „Св. Хуберт“, множество дружествени турнири, зонални състезания и финали за Купата на НЛРС-СЛРБ. През целия си ловен стаж отглежда кучета и активно ловува, което допринася за реалната му преценка по време на състезанията.

Зорница Николова – съдия е от 2015 г. Като състезател е отборен световен шампион, вицесветовен шампион индивидуално, печелила е пет балкански първенства, десет турнира за Купата на НЛРС-СЛРБ. Съдийствала е на множество дружествени състезания, регионални и финални национални турнири.

Любомир Катронски – съдия на турнири „Св. Хуберт“ и полеви изпитания в гатер от 15 години. Има съдийски права за полеви изпитания и екстериор за седма породна група по FCI. Участвал е като състезател на регионални и финални състезания за Купата на НЛРС-СЛРБ, като има отборни титли и призови места в индивидуалните класирания.

Евтим Лозанов – съдия е от осем години, съдийствал е на почти всички финали за Купата на НЛРС-СЛРБ, както и на дружествени състезания. Преди това е бил състезател.

Божидар Николов – съдия става на курса, организиран от Националната организация през 2015 г., след което стажува в продължения на три години. Участвал е на множествени семинари за турнирите по правилата на „Св. Хуберт“. От четири години съдийства на регионални турнири за Купата на НЛРС-СЛРБ, както и на дружествени състезания из страната. Преди това е бил състезател.

Димчо Начев – съдия е от шест години, а състезател от 2006 г. Вдигал е Купата на НЛРС-СЛРБ като индивидуален победител, бил е балкански шампион, печелил е повечето от големите дружествените състезания в страната. Съдийствал е множество регионални състезания за купата на Националната организация.

Данислав Николов – съдия е от 10 години, като е състезател е от 18 години. Като част от отбора на ЛРС-Исперих три поредни години е носител на Купата на НЛРС-СЛРБ. Печелил е множество дружествени и регионални турнири. Член е на киноложките клубове на породите курцхар и дратхар.

Милен Тодоров – съдия е от 10 години, а активен състезател повече от 20 години. С права е за международен съдия, като до сега е съдийстват на всички по-големи дружествени турнири, както и финал за Купата на НЛРС-СЛРБ.

Турхан Ибрям – съдия е от 8 години, като преди това 15 години участва като състезател. Като част от отбора на ЛРС-Исперих три поредни години е носител на Купата на НЛРС-СЛРБ. В националния турнир е съдийствал и на регионални състезания, и на финал.

Петър Бонев – един от първите участници от състезанията „Св. Хуберт“. Неколкократен шампион на регионални състезания, винаги е влизал призовата шестица на финалите за Купата на НЛРС-СЛРБ. Съдия е с международни права за седма породна група от 15 години. Съдийствал е регионални състезания за националния турнир, четири пъти е в съдийски състав на дружествени състезания.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ