140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Епичен двубой между ловец и 150 кг глиган

битка ловец глиган

Дупница, Юлияна Колчакова

Кървава битка между 150-килограмов глиган и бившия кмет на Усойка Красимир Николов превърнала ловния излет на дружинката от бобошевското село в истински екшън. Кръв пролели и Николов, и животното. Историята описва в Югозападния регионален вестник “Вяра” Иван Павлов.

Ръководителят на дружинката е бил промушен коварно с бивни от глигана, но в крайна сметка ужасяващата история завършила с ловен трофей. Ловният сезон за бобошевци започна със слука с поваления глиган, въпреки злополуката.

Ловците излязоха на лов след благословията на архиерейския наместник на Дупнишка духовна околия  Георги Паликарски и освета на новата ловна хижа.

Страховитата случка в ловните полета на Бобошевско превърна бившия кмет в герой, улучил огромното животно с 3-тия куршум. Николов първоначално отстрелял прасето, но не успял да го убие и то избягало ранено. Кучето надушило следата по възвишението и Николов тръгнал по дирята, разказват ловци.

Докато изкачвал възвишението, дивото прасе чакало на върха и при появата на екскмета го нападнало. Николов стрелял още 2 пъти, но не успял да го убие и при борбата получил две пробождания в гърдите.

Последвало боричкане между Николов и прасето надолу по склона, след което той го прострелял още веднъж, и то фатално. Бившият кмет е откаран по спешност в болница и след грижите на лекарите състоянието му е стабилизирано.

Прасето бе отстреляно от ръководителя на групата Красимир Николов.

битка ловец глиган

Вляво Валери Терзиев и Илко Ненков

епичнта битка ловец глиган

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ