Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Есенна Струма дава трофейни мрени

струма мрени

Показаната в социалните мрежи снимка на трофейна мряна от река Струма предизвика оживени дискусии. Хванал я е Иван Атанасов, от гр. Дупница, (на снимката) по време на риболов в района на с. Же­лезница в общ. Симитли. Изказаха се мнения, че е черна мряна, бяла мряна и възникнаха спорове. Уточняваме, това е маришка мряна и е подвид на черната мряна. Тази риба обитава големите ни южни реки Марица, Струма, Тунджа. Нараства повече от черната мряна, но не може да достигне чак до габаритите на бялата мряна.

Уловената от г-н Атанасов риба действително е трофейна, с дължи­на 35 см. Но не е имал кантар да я претегли и по тази причина няма как да я включим в нашия конкурс „Най-голяма риба“. Жалко, щеше да е победител за вида си.

Самият той споделя, че си пада основно по спининговия риболов и набляга на хищници, но през есента се забавлява и с плувкаджийска въдица по Струма и то основно заради мрените. Трофейната риба е хванал на стръв бели червеи. Съпротивлявала се е достойно и до по­следно мислел, че вади едър скобар.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ