140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Евгени Абаджиев, председател на ЛРС Пазарджик:

Извънредно общо събрание на ЛРС-Пазарджик се проведе на 24 септември. На него за председател на сдружението бе преизбран Евгени Абаджиев. До тези събития се стигна, след като през април на редовното общо събрание бе утвърдено ръководството на ЛРС-Пазарджик, но през следващите месеци членове на сдружението започнаха атака срещу председателя, което наложи подаването на негова оставка и на целия управителен съвет, както и свикване на ново общо събрание, превърнало се в един вид вот на доверие към председателя.

„Наистина, след преизбирането ми през април за втори мандат започнаха много злостни нападки срещу мен – сподели Евгени Абаджиев за сайта „Дивото“. – Може би фактът, че през първия си мандат успях да увелича активите на сдружението с почти 900 хил. лв. накара някои хора да си помислят, че е добре те да управляват нашата организация. Много съм разочарован, тъй като тези лични нападки срещу мен доведоха до брожения и разединение на нашите членове.

Затова беше много важно да получа още веднъж подкрепата на ловците от Пазарджик и проведохме това извънредно общо събрание, на което по категоричен начин ми бе гласувано доверие, а клеветите отхвърлени. Аз съм удовлетворен, защото много рядко в нашата страна интелигентните и позитивно мислещите хора побеждават, обикновено взема връх агресията.“

Председателя има намерение през следващите четири години да работи за ловците от Пазарджик, които проявиха здрав разум и заложиха на доброто бъдеще на сдружението, да излекува раните от създалата се кризисна ситуация и да издигне отново авторитета на ЛРС-Пазарджик.

„През октомври започва сезонът на местен дребен дивеч и дива свиня – сподели Абаджиев. –  Очакванията на ловците за добра слука на яребици са огромни, повечето дружини ще имат по 8 излета. Когато аз станах председател, излетите бяха едва на половина, но работата ни по обогатяването на запасите от този дивеч даде резултат.

В Средна гора имаме добър запас от дива свиня и там се очаква успешен ловен сезон. В родопските райони популацията пострада от улавянето на животните с капани, но закупихме дивеч и след адаптирането в оградените територии ще ги разселим и ще възстановим запасите още тази година.“

Ловно-рибарското сдружение в Пазарджик вече е абонирало всичките си дружини за в. „Наслука“ и сп. „Лов и риболов“, а за първи път и за новия сайт „Дивото“.

„Моето впечатление е, че пазарджишките ловци са редовни читатели на нашите печатни издания и затова ги подкрепяме изцяло – категоричен бе председателят. – Разбира се, беше време младите ловци, които през по-голямата част от времето си ползват интернет, да имат възможност да четат новите от цяла ловна България и в интернет сайт. Не можем да си крием главата в пясъка и да отричаме този факт и да оставяме младите ни колеги без достъп до информация.

Ако не го направи фирма „Сокол-БЛРС“ ще го направи друг и ще ни отнеме информационното лидерство.

Призовавам колегите председатели на ловно-рибарските сдружения да направят необходимия абонамент, защото ние сме членове на едно семейство, а информираността за дейността на другия винаги дава сила.“

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ