Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Европейският съюз ще спасява морската екосистема

Европейският съюз отпуска 560 милиона евро за реализирането на общо 36 проекта за подобряване състоянието на моретата и океаните. Този ангажимент обяви вицепрезидентът на Европейската комисия и върховен представител на ЕС във външната политика и сигурността Федерика Могерини в началото на четвъртата конференция за океаните в малтийската столица Ла Валета, която събра 90 делегати от 400 държави, 25 министри, представители на бизнеса и на граждански организации.

Всички те ще поемат конкретни ангажименти за решаването на проблеми като замърсяването на морските води с пластмаса, индустриални отпадъци и пестициди, свръхулова и незаконния риболов.

В речта си Могерини наблегна на прогнозата, че до 2050 г. пластмасата в моретата и океаните вероятно ще е повече от рибите. “Ние сме част от този проблем и трябва да решим дали искаме да сме част от решението.”

Събитието на високо равнище беше открито с изказвания на британския принц Чарлз и на принца на Монако Албер, на министър-председателя на Малта Джоузеф Мускат, на еврокомисаря по околна среда, морско дело и рибарство Кармену Вела.

Dnevnik.bg

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ