140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

FACE стартира „Европейската кампания на ловците“, събира подписи в подкрепа на петиция

европейската кампания на ловците

На онлайн пресконференция от Брюксел президентът на Федерацията на европейските ловни асоциации (FACE) Торбьорн Ларсон и  генералният секретар на организацията д-р Дейвид Скалан стартираха на 27 май „Европейската кампания на ловците“.

Подпиши петицията тук

Кампанията предоставя платформа – www.SignForHunting.com – за подкрепа на петиция, с която се призовават европейски институции да работят с ловци при определяне на политиките за лов и опазване на природата.

европейската кампания на ловците

Петицията включва  9 точки, които изискват необходимата промяна по ключови теми, свързани с лова и опазването на дивеча.

Вижте пълния текст на петицията ТУК

Кампанията е в отговор на нарастващия брой проблеми за 7-те милиона ловци в Европа, идващи от решенията в Брюксел.

Като примери бяха посочени вече потвърдените от европейския омбутсман нарушения при забраната за употребата на оловните муниции за ловни цели и засега неуспешният опит за забрана на лова и риболова в 10% от територията на ЕС, категоризирани като строго защитени зони.

„Европейската кампания на ловците“ има за цел да подчертае и реши множеството законодателни проблеми и да признае приносът на лова в опазването на биоразнообразието и обединяването на култури в цяла Европа.

На пресконференцията президентът на FACE Торбьорн Ларсон заяви:

„Изправени сме пред безпрецедентни предизвикателства, особено с предложенията, изготвени от европейските институции при закрити врати за европейските ловци. Нашата кампания има за цел да призовем политиците в Брюксел да променят курса и да работят с нас!”.

На брифинга за пресата беше подчертано, че много международни НПО провеждат често кампании по политически въпроси, но това е първото по рода си за европейските ловци. Кампанията позволява на ловците да говорят и да бъдат чути, като подписват петицията и подчертават значението на европейската политика в областта на лова и опазването на природата.

Европейските национални ловни организации ще играят ключова роля в провеждането и разразстването на тази кампания на национално, регионално и местно ниво чрез своите членове. „Европейската кампания на ловците“ също така ще подкрепи работата на членовете на FACE за постигане на по-добро бъдеще за лова и опазването на биоразнообразието.

Генералният секретар на FACE д-р Дейвид Скалан заяви:

„Необходими са важни решения и смели действия за решаване на проблемите на биоразнообразието на Европа. Европейските ловци са част от решението за предприемане на решаващи на действия в местообитанията на дивите животни. Това трябва да бъде стане напълно ясно на институциите в Брюксел”.

 „Европейската кампания на ловците“ в продължение на 6 месеца ще събира подписите за петицията от членовете и симпатизантите на всички европейски ловни оргазации.

След сесия с въпроси и отговори по време на пресконференцията президентът на FACE Торбьорн Ларсон завърши откриването на кампанията с призив за действие към ловците:

„Подпишете сега за Европа, богата на биоразнообразие, като признаете важния принос на лова за опазването природата, обществото, икономиката и културното наследство.“

Очаквайте подробности как българските ловци и техните симпатизанти ще могат да подпишат петицията на FACE.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ