Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Фаталните инциденти във Франция продължават да тревожат

По данни на Френската национална агенция за лов и дива природа, от сезон 1999-2000 г. насам по време на лов във Франция са се случили над 3000 инцидента, от които 403 с фатален изход. Въпреки че общият брой злополуки намалява, смъртните случаи остават по около 20 всяка година. Жертвите са предимно представители на гилдията и техни придружители. Във Франция общият брой на ловците е 1.25 млн. Ловът е разрешен всеки ден.
Асоциацията за опазване на дивите животни (АОДЖ) провежда агитационна кампания за забраняване на лова в неделя или въвеждане на по-строги мерки за безопасност. Причината за настояването ловът в този ден да бъде провеждан при по-високи мерки за сигурност е, че тогава ловуват по-възрастни ловци, при които рискът от злополуки е по-голям. Президентът на АОДЖ иска също да се въведат специални медицински прегледи, които да удостоверяват способностите на по-възрастната част от гилдията и тези, които не отговарят на определени изисквания, да бъдат лишавани от право на лов. Друго искане на асоциацията е организаторите на ловни излети да могат да получават ефективни присъди, когато по тяхна вина се случат сериозни инциденти.
Сред препоръките за намаляване на риска от инциденти, направени от Френската ловна асоциация, е във времето на провеждане на ловни излети, да бъде ограничено карането на колела и АТВ-та, както и брането на гъби в съответните ловни райони.
На схемата:
В зелено е общият брой инциденти, а с червени точки е отбелязано нивото на смъртните случаи

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ