140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Фазани в Дулово, шарани в Долни чифлик

Георги Ников

Дулово. След като през пролетта бяха пуснати 450 фазана на 270 дневна възраст на територията на всичките ловни дружинки от района на ЛРС в град Дулово,наскоро бяха разселяни още 600 броя,които са основно стадо.

Птиците бяха в много добро състояние,а и местообитанията в добруджанските ловни полета са подходящи за отглеждането им.Има достатъчно вода и храна,което е добро условие за развитието на популацията,като се срещат новоизлюпени птици.

Миналият сезон бяха проведени и много успешни излети,като са отстреляни над 300 фазана..Пуснати бяха и 150 яребици основно стадо  в 18-те дружинки на дуловското ловно сдружение,като в момента се наблюдават добри ята,заяви ловният специалист  Тодор Тотев.

Долни чифлик. Управителният съвет на ЛРС”Балкан” в град Долни чифлик прави всичко възможно за създаване на добри условия за развитието на риболовното стопанство.

Два са язовирите – единият се стопанисва от дружинката в град Бяла,той  е в гората край черноморския град,който е изграден по европейска програма с участието на общината с места за отдих и весело прекарване на свободното време.

Другият язовир е в района на село Рудник,като миналата година в двата водоема бяха пуснати 500 шаранчета и 1000 толостолоба,с което значително се подобриха възможностите за въдичарите,които са членове на сдружението.

За тази есен също се предвижда да бъдат пуснати във водите  хиляда еднолетни малки рибки – шаранчета,толостолоби,за което са предвидени средства от сдружението,но трудно се намира зарибителен материал.

Това заяви за сайта “Дивото” председателят на Ловнорибарското сдружение “Балкан” в град Долни чифлик Георги Георгиев,който е кмет на село Рудник и председател на местната ловна дружинка.

Той допълни и това,че сдружението притежава и  още един по-малък водоем край град Долни чифлик,в който при провеждането на дружественото първенство по улов на риба на язовира в град Бяла маломерните екземпляри бяха пуснати във водите му с цел увеличаване на рибното богатство. 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ