140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Фотоконкурс “Красотата и мъдростта на природата”

фотоконкурс

Диана Ангелова е победител във фотоконкурса “Красотата и мъдростта на природата”,организиран от фондация “Капитал” в партньорство с Икономедиа и Българското дружество за защита на птиците.

Снимката, наречена от автора “Залезът – калинка”, е направена край яз. Огоста, Монтана по време на залез, когато лъчите на слънцето се прокрадват през облаците и тяхната игра се отразява във водите на язовира. На нея сякаш природата е нарисувала калинка.

Фотоконкурсът “Красотата и мъдростта на природата” се организира по проект “Устойчиво биоразнообразие”, съфинансиран от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2009 – 2014 чрез програма BG03 “Биологично разнообразие и екосистеми”, договор за БФП Д-33-69/17.07.2015.

Целта на конкурса е да популяризира биоразнообразието и в частност Националната система за мониторинг на биологичното разнообразие.

На второ място в конкурса е Явор Иванов със снимка наречена от него “Красотата на планината” и показваща срещата на залязващото Слънце с реещите се на хоризонта склонове уловени от Люлин планина в местността около Клисурския манастир “Света Петка” над Банкя.

Приказен летен ден сред героите на природата – мирис на полски цветя, жужене на щурци, свеж полъх и меките цветове на заспиващите слънчеви лъчи – пред картини като тази човек се чувства много скромен и благодарен…

Трето място в конкурса печели Пламен Димитров със снимки на диви кози, правена в Национален парк “Рила”, над хижа Мусала.

Тримата победители ще получат различни награди, между които и къщички за птици.

фотоконкурс

“Красотата на планината”Автор: Явор Иванов

фотоконкурс

“Диви кози” Автор: Пламен Димитров

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ