140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Франция – Макрон призова за възобновяване на „президентския лов“

Президентът на Франция Еманюел Макрон призова за подновяване на традиционния „президентски лов“ въпреки увеличаването на обществената подкрепа и тази на част от депутатите от неговата партия за забрана на лова с хрътки. „Аз ще бъда президент, който развива лова“ – заяви Макрон на проведено наскоро заседание на Френската ловна федерация, добавяйки, че ловът е основен инструмент за опазване на биоразнообразието.

Той заяви, че ловът може да се използва като коз в дипломацията, тъй като при визити на чуждестранни лидери ловните излети в традиционна обстановка могат да създадат подходяща среда за неформални преговори по важни теми, както и да представят част от френската култура.

Френските президенти в миналото често са канили висши държавници, политически и бизнес лидери за участие в ловни излети, докато през 2010 г. те не са прекратени при управлението на Никола Саркози. Престижните събития, които са произтекли от царските ловни излети, въведени от Крал Франсоа I през 16-и век, са се провеждали на терена на Замъка Шамбор в долината на река Лоара – най-дългата река на територията на Франция и други държавни имоти.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ