Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Германия – Промишлена авария погуби тонове риба

Истинска екологична катастрофа сполетя приток на река Не­кар в района на град Шотсах, провинция Баден-Вюртемберг. Тонове мъртва риба затрупаха бреговете, има измрели птици, а даже и сърни, ползвали реката за водопой.

Причината е промишлена авария, при която около хиляда тона токсични вещества са се излели на земята и впоследствие част от тях са попаднали в близката река.

Властите взеха спешни мерки да локализират последствията за хората от региона. Забранен е всякакъв достъп до реката, както и ползване на вода по какъвто и да е повод. Не се разре­шава и свободното движение на домашни животни в опасната зона, ограничена в 16 километра от речното русло.

Медиите в Германия следят отблизо развитието на събити­ята около засегнатия район. Тепърва ще се води разследване на причините, довели до такава мащабна екологична трагедия, каквато не се е случвала от много години в една от най-разви­тите страни в Европа. Във всеки случай виновниците ще поне­сат последствията от случилото се, но пораженията са такива, че животът в реката ще се възстановява бавно.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ