140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Глиган като магаре падна край Варненското езеро

глиган варненско езеро

Варна, Георги Ников

Много успешен е ловният сезон за дружинката в село Константиново, която е част от Ловнорибарското сдружение във Варна. През октомври всяка събота са удряни по едно диво прасе, а в неделните излети са излизали за чакали, които са в много голямо количество в ловищата край Варненското езеро.

Това е така, защото ловният ни район е много богат с полезен дивеч, казва председателят на дружинката Георги Дюлгеров. Убити са и пет диви свине, като най-големият глиган тежеше 230 кг, отстрелян от опитния стрелец Станислав Стоянов.

В последния съботен излет обаче ловците от Константиново успяха най-после да отстрелят глигана, който бе огромен като магаре. Много пъти ловците го виждаха, но той все се измъкваше.

Дошъл тази година от друго ловище, той много успешно се прикриваше в гъстия къпинак, а ако достигнеше куче край него, дивакът го насичаше. Така беше и в предпоследния излет, когато тежко бяха ранени три ловни кучета, които в момента се лекуват, допълва Георги Дюлгеров.

Според ловците глиганът е бил много подозрителен и е излизал да си набява храната много умело до близкото местообитание, където са изсипване големи количества царевица.

Миналата събота обаче дългогодишният ловец Йордан Владимиров успява да  надхитри глигана, когато той  излиза по стръмнината. Около 11 часа с един точен куршум го събаря смътноносно.

Когато го слагат на кантара, животното се оказва 250 килограма. Слуката зарадва много ловците от дружинката в село Константиново.

Част от ловците след хубавия успех в съботния излет

глиган варненско езеро

глиган варненско езеро

 

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ