Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Глиган уби гонче в Килифарево

Слуката понякога идва и с неприятности за ловците и за техните кучета. Така стана по време на един ноемврийски ловен излет и с ловната дружина в гр. Килифарево, Великотърновска община.

Когато кучетата откриха големия глиган, бързо го заградиха. Нали са обучени добре какво да правят в такива случаи, стояха далече настрана от него в очакване ловците да стрелят и да свършат своята работа. А гончето на Стоян Калоянов, гост от дружината в с. Въглевци, младо, още не много опитно, без да има сериозно вземане-даване с такива едри диви прасета, не само лаеше най-яростно от всички, но и се втурна смело срещу глигана. Разяреното диво животно се обърна срещу четириногия си нападател, нахвърли се върху него и бързо го разпори с големите си глиги.

Килифаревските ловци искаха на всяка цена да отстрелят нереза, не само за наказание, че е убил едно от кучетата им, но и за да не се върнат вкъщи с празни ръце. Ловният надзирател на великотърновското сдружение Даниел Дойнов стреля първи няколко пъти и успя да счупи двата крака на прасето. Това обаче не спря животното, което макар и ранено сериозно, продължи да се върти и да се отбранява от наобиколилите го кучета.

Край на цялата тази история постави младият ловец Иван Иванов от килифаревската дружина. Неговият изстрел беше фатален за глигана. Петгодишното животно не беше много голямо, но пък зъбите му, които причиниха смъртта на гончето, със своите с 23 см ще напомнят на стрелеца за поредната негова слука. Така този ловен излет донесе на кирифаревските ловци и на техния гост и слука, и неприятни изживявания.

 

Милка Денева

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ