140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Глигани и два приплода във Върбишия балкан

Велики Преслав, Георги Ников

На територията на ловната група в село Тушовица падна трофеен глиган,а в тази от съседното село Бяла река бяха отстреляни  един нерез около 130 кг от ловеца Мехмед Исмаилов и два хубави приплода  от  Васви Ахмедов и Реджеб Бузов във Върбишкия балкан.

Това съобщи председателят на дружинката в село Бяла река,която е част от Ловнорибарското сдружение във Велики Преслав Джамал Сатев.

Той твърди,че сезонът е започнал успешно и се очаква още много успехи,тъй като в ловищата се срещат животни,а ловците постоянно изнасят храна в местообитанията,както и масло и сол. В трите села Тушовица,Бяла река и Нова бяла река има монтирани по една електронна хранилка,които са много икономични и край тях се въртят дивите прасета,защото намират постоянно зърно за храна.

Осигурени са над 6 тона фуражи за есенно зимния период,допълва атрактивният Джамал Сатев.

В района на село Тушовица бе отстрелян 180-килограмов глиган,който падна от куршумите на ловеца Нургюл Бекир, с три изстрела повали едрото животно на втората пусия,обясни Якуб Расимов.

Глиганът е около 4-годишен и е с трофейни глиги,за които авджиите казаха,че трябва да бъдат оценени от специалисти. 
  “Заслугата за този страхотен отстрел е Ердинч Халил и неговите три кучета,защото районът е силно пресечен във Върбишкия балкан и толкова труден,че без четириноги помощници нямахме шанс за слука”,допълва  Якуб Расимов.

Той също е участвал в гонката,заедно с Хазим Горския,който пък специално е пристигнал от Бургас за откриване на сезона.
 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ