Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Голямата слука от Вечеринка 2024 в Габрово бе ловен полуавтомат

вечеринка габрово

Късметът с марка Sarsilmaz уцели успешният ловец от дружинка Жълтеш в първия час на 24 февруари 2024 г., след което залата „гръмна“ от аплодисменти. Стефан Арсов, който е ловец от 2005 г., в ловния си дневник има записани много ловни успехи, а сред тях най-забележителен е глиганът над 200 кг, след което слуката остава единствената за дружинката през целия сезон 2022 г.

вечеринка габрово

Вечеринка 2024 на габровските ловци започна с очакванията за късмет от изобилстващата с подаръци томбола, която ЛРС „Чардафон“ бе подготвило с подкрепата на спонсорите „Блазер“, „Боби Фишер“,  ножове на ловеца Андрей Стоянов и други.

Затова продажбите на човек бяха от по 2, 5, 10 и повече билета, в които ловците влагаха очакванията си да предизвикат късмета си. Стъки – внук на ловеца Митко Лалев от ЛРД-Враниловци, и още няколко деца, теглиха билетите и после хукваха към гостите, за да съобщят печелившия номер. 

вечеринка габрово

И наистина, много от присъстващите имаха радостта да си тръгнат с различни маркови тениски, ножове, риболовни пособия, столове, шапки, вина  – обичаен дар от председателя на сдружението Тодор Дянков, и други питиета, куверти за рибен ресторант и т.н.   

Да споделят празника тук бяха дошли инж. Светла Зарева – главен експерт към Регионалната дирекция по горите във В. Търново, инж. Димитър Зарев – главен лектор на провежданите от сдружението курсове за придобиване право на лов и подборен отстрел, Ралица Боянова и Мартин Вачев от ДГС – Габрово.

вечеринка габрово

Председателят на СЛРД „Чардафон“ – Габрово Тодор Дянков в приветствието си за откриването на над 4-годишната традиция да се провежда ловна вечеринка в Габрово, изказа специална благодарност на д-р Васил Петров – началник отдел „Здравеопазване“ на животните“  към ОДБХ. 

Стартът на веселото тържество за закриване на сезона започна с обявената за химн песен „Хубава си моя, горо“, която ловците посрещнаха със ставане на крака.

Тодор Дянков приветства с „Добре дошли“ и подчерта:

„Измина още един сезон на групов лов на дива свиня за радост, без инциденти. За някои дружинки слуката беше по-добра от преди. Например ЛРД-Донино имаше най-точните изстрели, като на крачка от нея са дружинките в селата Гачевци, Гъбене и Етъра.

Една от дружинките ни не постигна успех, като й пожелавам да го има през новия сезон. Надявам се страстта, която поддържа духа на ловците и завещаните от предците ни висок морал, родолюбие и любов, да ги предадем на младото поколение и да възпитаме в него стремежа да опазва природата и нейното дивечово богатство.“

вечеринка габрово

За най-успешните хищничари бяха подготвени плакети. Те са Йордан Йорданов и Николай Немигенчев от ЛРД-Гъбене, Ивайло Станев от ЛРД-Донино, Юлиян Иванов от ЛРД-Кметовци, Мартин Борисов от ЛРД-Козирог.

Вечерта бе изпълнена с разнообразни игри, като в танците дамската част и този път беше водещата.

вечеринка габрово

Впрочем, присъстващите дами-ловджийки получиха по бутилка бяло вино, което веднага бе разлято по чашите, както направи Марияна Цвяткова от ЛРД-Кметовци и почерпи колегите си.

Мариана Мандичева

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ