Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Грандиозен двудневен юбилей в Разград

В общинския културен център в град Разград бе открита трофейна изложба по повод тържествата на 120-ата годишнина от началото на ловното движение в Лудогорието. Показани бяха около трийсетина трофея от елени, сръндаци и глигани, които са били отстреляни през годините от ловците в ловищата им. Изложбата ще продължи до 20 септември, за да се разгледа от ловците и техните приятели, след което комисия ще оцени трофеите.

На 120-ата годишнина на ЛРС-Разград бяха посветени и юбилейните състезания по ловна стрелба от дисциплината “Скийт”. Те се състояха на обновения ловнострелкови комплекс в квартал “Гецово”, за което бяха изразходвани много средства и се даде доброволен труд. Комплексът е модерен и дава възможност за обучение на новите ловци и за състезания, които провежда сдружението, заяви председателят му Пенчо Пенчев. В състезанията, които се проведоха в предния ден, имаше участници от всичките ловни дружинки.

Победителите бяха наградени по време на ловния събор при тържествена обстановка. Наградите връчи председателят на Националната ловно-рибарска организация инж. Васил Василев. Отборни победители са представителите на ловната дружинка в квартал “Гецово”, следвани от тези на дружинките в селата Благоево и Веселина. Първи в индивидуалното класиране е Красимир Кулев от дружинката в квартал “Гецово”, пред Тодор Събев от село Сейдол и Николай Николов от село Веселина. Наградите бяха купи и медали.

 

Повече информация в бр. 38 на в. “Наслука” на 20 септември

 

Георги Ников

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ