Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Грандиозно отбелязване на 125 годишния юбилей на СЛРД „Сокол 1893“ – Пазарджик

Грандиозно отбелязване на 125 годишния юбилей на СЛРД „Сокол 1893“ – Пазарджик

На 30.09.2018 година беше отбелязана тържествено 125-ата годишнина от основаването на СЛРД „Сокол 1893“ – Пазарджик. На тази дата, преди 125 години 46 любители на лова начело с Йозеф Хинек Майер, прокурор по делото срещу убийците на Алеко Константинов, основават ловджийското дружество „Стрела“, като предшественик на нашата ловно-рибарска организация.

Събитието бе ознаменувано на дружественото стрелбище в местността Писковец.

Пред близо 600 ловци и риболовци Ути Бъчваров атрактивно приготви овнешки курбан и свински кебап.

Преди това се състоя величествен парад на знамената, като до знаменосците на дружините маршируваха пазарджишките мажоретки – световни шампиони по мажоретен спорт.

Състоя се и традиционното вече състезание по транжиране на прасе, което беше спечелено от отбора на дружинка Звъничево. Наградата беше половин прасе, което бе връчено и гордо отнесено от председателя на дружинката Васил Иванов. Авторитетното жури се състоеше от дългогодишния председател на УС на НЛРС-СЛРБ Иван Петков, Председателя на сдружението в Тетевен Иван Георгиев и самия Ути Бъчваров.

В официалното си приветствие, председателят на УС на СЛРД „Сокол 1893“, Пазарджик наблегна на дейността на пазарджишките ловци по разселване и опазване на дивеча, както и за съхранението на завещаните от първо основателите традиционни ценности като доблест, честност, мъжество.

На присъстващите представители на властта бе заявено, че могат винаги да разчитат на ловците , когато има нужда от помощ за природни бедствия, аварии и други проблеми, но не трябва да бъде ограничавано правото ни на лов, защото това би ни обединило в негова защита.

На събитието присъстваха заместник министъра на МЗХ – Лозана Василева, депутатите Десислава Тодорова и проф. Станилов, Областният управител Стефан Мирев, Директорът на Държавно горско стопанство Пазарджик Гаврил Рангелов, Директорът на Регионална Дирекция по горите Ангел Кузманов, Областният председател на ГЕРБ Пазарджик – Найден Шопов, Ива Забуртова, представител на Община Пазарджик, членовете на УС на НЛРС-СЛРБ – Алеко Динев, Георги Хаджиламбрев и Рачо Рачев, координаторът в НЛРС-СЛРБ Георги Младенов, председателите на ловно-рибарските сдружения Димитър Йорданов – Велико Търново, Иван Джинев – Пещера, Георги Тошев – София Юг, Стоян Серев – Пещера, Петър Димов – Батак, Иван Георгиев – Тетевен, Зорница Николова – дамски ловен клуб Аврора, Любомир Широкодолски , ЛРД Долна Баня, Представителят на УС на ЛРД „Сокол“ – Пловдив Йордан Маринов и на ЛРД Велинград прочетоха поздравителни адреси.

С малко закъснение събора почете и бившият директор на ИАГ Григор Гогов.

Специален гост на тържеството беше юридическият Председател на НЛРС-СЛРБ – Иван Петков.

За доброто настроение на гостите и домакините се погрижиха Володя Стоянов, Общински Детски Комплекс и оркестър „Шекерите“.

Събитието завърши със заря от 125 изстрела в чест на юбилея.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Сдружение ловно-рибарско дружество “Сокол-1893” – гр. Пазарджик
Пощ. код: 4400
Телефон: 44-53-49
Мобилен: 0892 209 141

Реклама

ЛОГО - СЛРБ