Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Гургулици няма, в Осиковска Лакавица ловуват на гривяк и пъдпъдък

Лакавица лов

Местната популация на пъдпъдък и този сезон радва ловците от ЛРД- Осиковска и Правешка Лакавица към ловно-рибарското сдружение в Ботевград.

От откриването на сезона, те нямат пропуснат излет за лов на пъдпъдък – средно излизат по около 10-12 ловци, като отчитат резултати, достатъчно добри за географските характеристики на тяхното ловно поле, което е разположено изцяло в Предбалкана.

И това не е само тази година.

Освен на пъдпъдък тук ловците из стърнища и слънчогледови ниви изживяват ловни приключения при лова на гривяк, който май е най-голямата им радост.

Лакавица лов

„Гургулица – няма, няма и диви свине – сподели Иван Иванов, доскорошен дългогодишен председател на дружинката, който доста добре познава развитието на местния дивеч и проблемите с него.  

Съвсем наскоро разселили още трийсет 90-дневни фазана, които са доставени по Националната програма за разселване на дивеч на НЛРС – СЛРБ, след като през юни са закупили 60 фазана.

Ловците са изградили четири хранилки за фазани и радостта от грижите им за красивата птица е все по-честа, защото в ловностопанския им район фазанът не пропуска да им устрои срещи.

Като председател на дружинката няколко мандата и като човек приел няколко поколения ловци Иван Иванов не пропусна да спомене младите ентусиасти в дружинката – Влади Маринов, Влади Пешев, Иван Николов, които с много мерак се включват първи в изпълнението на всяко ловностопанско мероприятие и различни инициативи.

Това лято, в края на август, Влади Пешев заема трето място в открития турнир по ловна стрелба за купата на гр. Ябланица. Месец по-рано Иван Кирков, също се класира на третото място в състезанието за купата на гр. Златна Панега.

Малко по-късно, на 19 август, Иван – когото дружинката нарича Ванко едно, черпи за своя 50-годишен юбилей с чеверме.

Така на практика дружинката Осиковска и Правешка Лакавица има колективен живот през цялата година и зад изпълнението на всяка инициатива стоят ловците с много опит, които съживяват ловния дух, наследен от техните бащи и дядовци.     

Мариана Мандичева

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ