140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ХІV турнир по риболов на плувка на язовир “Кърджали”

купа Нов живот

Четиринадесетото състезание по риболов на плувка, организирано от редакцията на вестник „Нов живот” и Ловно-рибарското сдружение в Кърджали, се проведе днес на Циганския залив на язовир „Кърджали”. Ето какво пише още Валери Ковачев, в. “Нов живот” – Кърджали.

Победителят Димитър Димитров за 4 часа закачи  5 520 грама риба, което е рекорд за състезанието.

На второ място се класира Дурхан Адил с 3920 точки, а на трето Васил Василев с 3760 точки. Миналогодишният носител на Купата Димитър Атанасов дели четвърто място с Абдулла Аптула-Апо. След тях в подреждането е Мустафа Мустафов.

Димитър Димитров грабна също наградите за уловена най-голяма риба – 180-грамова червеноперка и за най-малка рибка. Той е един от най-титулуваните кърджалийски риболовци. Най-големият му успех е републиканската титла през 2013 година.

Заедно с петкратния носител на Купа „Нов живот” Бирджан Мехмед е включен в националния отбор. Участва на световното и европейското първенство. В турнира за Купа „Нов живот“ е печелил няколко пъти призови места. През 2014 г., когато състезанието беше на яз. „Студен кладенец”, малко не му достигна да вземе Купата.

Състезанието за Купа „Нов живот” е неописуемо удоволствие, тези, които не участват губят. Винаги се научава нещо ново. Заложих на дребните риби, които са преобладаващи и сигурни, заяви победителят.

Победител при жените е петнадесетгодишната Антония Бойкова от Кърджали. Тя участва за първи път, въпреки че е още на тинейджърска възраст показа, че жените трябва да се съобразяват с младите рибари. На второ място се нареди Неждан Мехмед.

При юношите първенец е четиринадесетгодишната Жале Мехмед. Тя спечели и наградата за най-млад участник. Първото й участие е преди десет години, когато също спечели наградата за най-млад участник.

Наградата за най-възрастен участник отиде при Янко Слошенков, роден през 1959 година.

Първият заместник-главен редактор на „Нов живот” Мария Пулева връчи Купа „Нов живот” – Рибар на 2016 г. на Димитър Димитров.

Стана добро състезание, но като ли че през последните години интереса него се губи, участниците намаляват. Затова догодина организаторите ще дадем пълни права на отбора по спортен риболов то го организира, ако желае на друго място. От нас ще имате пълна логистика – награди, съдии и всичко необходимо.

Състезанието ще го има, няма да се откажем, ако сменим мястото вероятно ще има повече участници и публика, каза председателят на Ловно-рибарското сдружение Васил Дончев.

купа Нов живот

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ