140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Хървати хванаха 340 кг тон в Адриатическо море

   Най-голямата риба, хващана някога в хърватски води, попадна на въдиците на местни рибари, съобщи „Vijesti“. Грандиозният успех е дело на екипажа на малко корабче с капитан Озрен Божич.

   Тримата рибари навлезли в Адриатическо море от пристанището на град Ровин, като целта им била именно улов на риба-тон. Големият удар бил регистриран на десетина километра навътре, а битката с огромната риба продължила близо 3 часа. Още с връщането на пристанището й взели мерките – дължина 3 метра и тегло 340 кг.

   Озрен Божич се занимава с риболов от 15 години. Разполага с лиценз за улов на риба-тон и често се среща с нея. Хващал е и други големи риби, но този трофей се очертава като рибата на живота му. Досегашният му рекорден улов е от лятото на миналата година, когато се е справил с 260-килограмова риба-тон.

   Ровин е град на Адриатическото крайбрежие на Хърватия, разположен на западния бряг на полуостров Истрия. Романтиката и запазеният му старинен стил го правят популярен туристически курорт. Градчето разполага с пристанище и има стари традиции в риболова.

 

 

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ