Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Хасковски деца рисуват животинския свят

художници деца

Над 30 млади художници от арт школата „Пастело“ в Хасково с ръководители Калина Чакалова и Даниел Русев представиха изложбата „В света на животните“. Експозицията е подредена във фоайето на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ .

Младите таланти на възраст от 7 до 18 г. показват основно рисунки, графики и скулптури. Използвани са и рециклирани материали. Творбите на тези деца изобразяват елени, зайци, костенурки, сови, птици и други обитатели на гори и поля.

художници деца

Любителите на скулптурата са изработили пластики на патици, лебеди, слончета. Всички участници показват наблюдателност, усет за хармония, форми и цветове, характерни за пъстрия животински свят.

художници деца

Рисуването на животни и растения, вдъхновени от дивата природа, има своето специално място, то дава нови познания на деца и подрастващи, казват специалистите. Днес, когато човекът не е така близо до природата като нашите предшественици, изложба като тази разширява кръгозора и насочва вниманието на младите към живия свят, който е съвсем различен от виртуалния.

художници деца

Школа „Пастело“ има вече над 30 награди от национални и международни конкурси, казват нейните ръководители.

Златка Михайлова

Снимки Янко Найденов

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ