Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Хайка за вълци в Сърбия

Традиционно всяка година в края на февруари Ловно сдружение Сврлиг в Сърбия провежда „Хайка за вълци”, на която бяха поканени да участват и представители на ЛРС „Миджур” – село Чупрене. В лова се включиха Богомил Станков, председател на сдружението, Васил Василев, председател на ЛРД-Буковец и член на УС на ЛРС „Миджур” и Владислав Антонов, ръководител на сдружението. От българска страна присъства и журналистът и писател Любомир Йорданов.

Климатичните условия бяха отлични за този вид лов. Сняг и студ бяха сковали всичко, което направи емоцията от лова още по-голяма.

Хайката за вълци събира ловци от почти цяла Сърбия. Интересното при това е, че ловното сдружение, организиращо хайката, просто пуска по медиите, че на тази дата и час ще се проведе хайка, след което самите ловци от различни сдружения подават заявка зa участие и така участват в мероприятието.

Тази година по думите на председателя на сдружението домакин Златимир Рашич участниците в хайката са били повече от 450 души. Тази бройка изключва всички жители на околните села, които с подръчни материали създават шум и заедно с ловците участват в прогонването на хищниците.

Ловът приключи с отстреляни една лисица, един чакал и една дива котка. По типично сръбски обичай се състоя другарски обяд, на който се размениха поздравителни плакети и се връчиха грамоти на заслужили ловци.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ