140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

В ЛРС-Доспат се радват на златен медал от дива свиня

Доспат, златен медал

На три пъти по-добра слука в сравнение с ловен сезон 2020 – 2021 г. и на златен медал при лова на дива свиня се радват ловците от “Общинско сдружение на ловците и риболовците” – Доспат. От началото на новия сезон за групов лов на дива свиня и местен дребен дивеч  са отстреляни 16 диви свине. За сравнение през миналата година за целия сезон слуката е само 5 диви животни от този вид.

Доспат златен медал

„Миналия сезон дружинката в Доспат нямаше нито една отстреляна дива свиня, а сега още на 2 октомври бяха отстреляни 4. Имаме и трофеен екземпляр, оценен със златен медал.”,  разказа повече за особеностите на груповия лов на дива свиня в района на Доспат председателят на местното сдружение на ловците и риболовците Антим Пържанов. Освен ловците от Доспат слука в атрактивния лов са имали и колегите им от ловните дружинки на селата Барутин с 3 диви свине, Бръщен с 4 и Црънча също с 4.

Доспат златен медал
Доспат, златен медал

Слуката да се сдобие с ценния трофей е на Салих Парутев от ловната дружинка в Доспат. Случило се на 2 октомври в първия ден от откриването на ловния сезон на групов лов на дива свиня в местността „Валтата”. Още тогава било видно, че падналото диво животно е не по-малко от 5 годишно и трофеят обещавал да е добър. Последвалата оценка потвърдила очакванията – точките са 120.20 по системата на CIC, а медалът е златен.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ