140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Хванаха амазонска пираня в Сибир

      Истинска амазонска пираня попадна на въдицата на риболовец от село Лебяже, замятал в езеро в околностите на руския град Барнаул. Местни експерти спешно са извикани на мястото на събитието, за да се убедят с очите си и да потвърдят, че зъбатата риба действително е пираня, живееща в реките от басейна на Амазонка и Ориноко. Дошли и доста любопитни хора, желаещи да зърнат страховитата слука. Град Барнаул е административен център на Алтайския край и е част от Сибирския федерален окръг.

      Риболовецът обаче не пожелал да се раздели със своя трофей и го задържал за себе си, като даже изразил желание да го приготви за семейна вечеря.

     Не е ясно как пиранята се е озовала толкова далеч на север от типичния си ареал. В такива случаи учените използват доста изтърканата теза, че някой акварист се е разделил с любимците си и ги е пуснал в местен водоем. Само че вести за уловени пирани идват не само от Русия, ами и от ред европейски страни.

     Да припомним, че в близкото минало габровският язовир „Пача бара” се прочу с хванати няколко подобни южноамерикански риби, а последният регистриран случай у нас е от поповския язовир „Каваците”.

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ