140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Хванаха бракониер, отстрелял млад благороден елен

бракониер благороден елен

Бракониер, отстрелял млад благороден елен, хванаха в Тетевенско. Сигналът за наме­рените остатъци от дивеча е подаден от физическо лице в ДГС-Тетевен, съобщи директорът инж. Дочо Дочев.

Той незабавно изпратил свои служители на място – в ливада в м. „Осенов рът“ в с. Рибарица, на около 400 метра от къщите на населеното място. Горските се натъкнали на прес­ни животински остатъци – кожа, глава, торс, от младия мъжки благороден елен на възраст 3-4 години.

В предната лява част на животното имало следа от огне­стрелна рана, а следите явно сочели, че е отстреляно 4-5 часа по-рано.

бракониер благороден елен

Инж. Дочев уведомил на­чалника на местното Районно управление на МВР и изказал своите подозрения за евентуал­ни извършители. При извършен оглед на адрес в с. Рибарица полицаи и горски служитеи открили към 25 кг обезкостено дивечово месо от благороден елен и незаконно гладкоцевно ловно оръжие, които са били иззети.

Бракониерът е бил задържан за срок до 24 часа в ареста, по случая е образувано досъдебно производство. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода до една година или глоба от 100 до 300 лв.

По думите на шефа на ДГС-Тетевен нарушителят е жител на с. Рибарица и не членува в ловно-рибарска дружина. Не е изключено и преди да е извърш­вал бракониерски набези.

Посетете нашата Фейсбук страница

Светломира АНАСТАСОВА

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ