Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Хванаха трофейна американска пъстърва от мистично езеро

пъстърва езеро

Чаровна американка хвана трофейна американка (разби­рай американска пъстърва) във водите на мистично езеро, за което се носят какви ли не легенди. Кесли Галахър ловила с мухарска въдица в езеро Пирамида в щата Невада, когато на мухата й налетяла огромна дъгова пъстърва. След епична битка рибата е изтеглена на брега, като в критичния момент на помощ се е притекъл и водачът на рибарката.

Рибата е претеглена със сертифициран кантар и е тежа­ла 9,7 кг. Това е личен рекорд за Кесли, а междувременно са подготвени и изпратени документи в Световната асоциация по спортен риболов за признаване на американката за свето­вен рекорд в мухарския риболов за жени. Засега от IGFA не са дали официален отговор.

Езерото Пирамида в щата Невада се намира в близост до град Рино и има печална известност в цялата страна. Всяка година там се дават жертви, като най-често изчезват рибари, а телата им така и не биват намирани. Според поверията на местното племе паюти, езерото се обитава от демонични ду­хове, наричани „деца на водата“.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ