Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ИАГ с указания за единен подход при изпълнението на нормативната уредба през сезона

указания иаг

С нарочно писмо Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) информира ръководството НРЛС-СЛРБ за необходимостта от създаване на единен подход при изпълнението на нормативната уредба по време на новия ловен сезон на местен дребен дивеч и групов лов на дива свиня, който ще се открие на 01.10.2023 г. /неделя/.

Във връзка с провеждането на избори за общински съветници и кметове на 29 октомври 2023 г., няма да се утвърждават графици за групово ловуване на изборния ден. Във връзка с превенцията за ограничаване разпространението на болестта Африканска чума по свинете, ловът на територията на цялата страна да се провежда при стриктно изпълнение на мерки за биосигурност и дезинфекция

С цел прилагане на Методиката за мониторинг на дивата свиня на територията на България в срок до 28.11.2023 г. Регионалните дирекции по горите (РДГ) трябва да представят в ИАГ резултатите от данните за мониторига на дивата свиня по приложен формуляр от проведените първи три ловни излета за групов лов на дива свиня.

Разрешителните за групов лов на дива свиня задължително да се заверяват заедно с формулярите за събиране на данни в съответното ТП ДГС/ДЛС. С цел коректното предоставяне на данни от проведените ловни излети е желателно присъствието на служители на ТП ДГС/ДЛС или РДГ на първите три ловни излета за групов лов на дива свиня.

Резултатите от контролната есенна таксация на дивия заек за ловностопанските райони, в които има одобрен план за ползване, да бъдат представени в Изпълнителна агенция по горите в срок до 16.10.2023 г. До утвърждаване на плана за ползване на див заек, ловуването му ще се осъществява в рамките на 30% от представените проекто-планове за ползване.

Вижте пълния текст на документа ТУК

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ