Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ИАРА в действие – Бракониерските набези продължават, въпреки контрола

бракониери иара

Отново дълъг списък от водоеми, на които са извършени проверки от кон­тролните органи и са осуетени бракони­ерски набези. Има и заловени бандити на местопрестъплението. Ето някои факти.

*След извършена проверка по вода на езеро Вая инспектори от ИАРА-Бургас са открили и извадили от водата 24 бракони­ерски мрежи с обща дължина 1200 метра. Уловената в тях риба от вида шаран (120 кг), сребриста каракуда (50 кг) и платика (15 кг) е освободена и върната обратно във водата.

*Бургаските надзорници са извършили ру­тинна проверка по вода на язовир „Камчия“. Установени са 3 бракониерски мрежи в ра­ботно положение с обща дължина 150 м. В тях е имало уловени шарани и сомове, които своевременно са освободени. В хода на про­верката е открит и изваден риболовен уред от вида „парагад“.

Къде какво кълве по родните водоеми към 13 юни

*Язовир „Ал. Стамболийски“ е бил обект на нощна проверка по вода, осъществена от служители на ИАРА-Габрово. Заловен е бракониер в момент на разпъване на мрежи. На нарушителя е съставен акт, а мрежите са иззети и унищожени.

*Двама бракониери са били заловени по време на незаконен риболов в язовир „Дъб­ника“ край Враца. Нарушителите са провеж­дали нощен риболов, който е забранен там. В акцията са участвали доброволци от сдру­жение „Заедно за язовир „Дъбника“, отзова­ли са се и инспектори от ИАРА.

*При проведени поредица от проверки по водоеми на територията на област Добрич, контролните органи на ИАРА са установили две лица, извършващи любителски риболов без да притежават билети. Съставени са им актове.

*След подаден сигнал от служители на Гранична полиция за спрян автомобил и лице превозващо риба, инспектори на ИА­РА-Добрич са проверили автомобила и са установили, че в колата има пресен калкан с общо тегло 53 кг. На нарушителя е съставен акт, а рибата е иззета и дарена на Социален патронаж гр. Шабла.

*И една новина със свеж полъх от Русе. На брега на Дунав се събраха близо 350 деца от Детска градина „Снежанка“ да участват в организирания празник под надслов „Деца с големи сърца – доброто започва от нас!“ По покана от организаторите на събитието, присъства и служител на ИАРА-Русе, който запозна най-малките участници с основните правила за извършване на отговорен рибо­лов, както и да популяризира риболова, не само като хоби за всяка възраст, но и като страст и вдъхновение.

***

От ИАРА напомнят, че на тел. 112 може да се подават сигнали от будни граждани за всякакви забелязани бракониерски посе­гателства или нерегламентиран риболов по водоемите в страната.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ