Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ИАРА в действие – Извадиха бракониерски мрежи от морето

иара мрежи морето

Отново се оформи доста дълъг поменик от водоеми, на които са осуетени бракониерски набези от различно естество. Този път и море­то е в „черния списък“.

*Надзорни екипи от ИАРА, съвместно с Гра­нична полиция, са обходили Бургаска област по морето. В хода на акцията са открити и из­вадени 1400 м нелегално заложени мрежи за улов на калкан. Те са иззети за унищожаване.

*При нощна проверка са установени и из­вадени 560 м бракониерски мрежи от язовир „Тракиец“. Акцията е проведена от екип от ИАРА-Кърджали в землищата на селата Ни­колово и Петелово, при устието и стената на язовира. Уловената риба е върната обратно.

*Язовир „Жребчево“ е бил обект на съв­местна проверка на екипи от ИАРА в Сливен и Стара Загора. В м. Лъката са заловени трима бракониери търмъкчии, на които са съставе­ни актове. В хода на проверката е заловен нарушител, превозващ мрежи. При последва­но наблюдение в м. Запалня е спипан и друг бракониер със серкме. Всички бракониерски пособия са иззети.

иара мрежи морето

*Екипи от ИАРА-Добрич и Гранична поли­ция са провели нощен обход на Шабленското езеро. С помощта на термокамера е локали­зирана гумена лодка. Оказва се, че бракониер изважда заложените 300 м мрежи. Заловен е на местопрестъплението, а лодката и мрежи­те са иззети. Уловената 65 кг риба (основно платика) е дарена на Зоопарк Варна.

*При извършени рутинни проверки от служи­тели на ИАРА-Плевен по река Дунав са уста­новени 4 немаркирани мрежи с обща дължина 360 м (при р. км 597-570). Друга нелегална мрежа е открита и иззета при остров Градина. Уловената риба е върната във водата.

*Проверка по река Тунджа е извършена от инспектори от ИАРА-Хасково. Обходът е осъ­ществен в района при ВЕЦ в с. Устрем. Бра­кониер е спипан, но при опит да избяга и пос­ледвало преследване е самокатастрофирал и е заловен. От водата са извадени 3 мрежи с обща дължина 150 м. Уловената риба (кара­куда, шаран, платика и распер) е освободена.

*В района на яз. „Ал. Стамболийски“ е спи­пан нарушител с ел. устройство за улов на риба. Надзорниците от Габрово са му съста­вили акт, а устройството е иззето.

***

От ИАРА призовават да се подават сиг­нали на горещия телефон 112 при всякакви забелязани бракониерски посегателства и нерегламентиран риболов по морето, Дунав и вътрешните водоеми.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ