Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ИАРА в действие – Няма почивни дни за бракониерите

иара

Че язовир „Мандра“ е най-тарашеният от бракониери водоем е ставало дума и друг път. Поредните удари от цяла армия надзор­ни екипи потвърждават това. Ето факти.

*След няколкочасово наблюдение на язо­вир „Мандра“ и езеро Вая от служители на ИАРА от секторите Бургас, Добрич и Варна са установени редица нарушения. При обхо­да по вода са извадени 2500 метра бракони­ерски мрежи, с попаднала в тях 700 кг риба (каракуда, платика, бяла риба) иззета е и лодка. Рибата е дарена на социални домове от Бургас, Добрич, Варна и Ямбол.

*При друга проверка на язовир „Мандра“ бургаските надзорници са открили нови мре­жи с обща дължина 450 метра. В тях е има­ло близо 200 кг риба, която своевременно е освободена.

*Извършена е и проверка по сигнал за бра­кониерство по река Русокастренска, която се влива в язовир „Мандра“. Съставени са акто­ве на нарушителите.

*Язовир „Жребчево“ е бил обект на провер­ка от служители на ИАРА-Стара Загора. При обхода с лодка са открити и извадени 8 бра­кониерски мрежи с обща дължина 450 метра. В тях е имало общо 300 кг риба – сомове, ша­рани, толстолоби. Всички риби са извадени от мрежите и освободени.

иара

*Пловдивски надзорници и доброволни съ­трудници са извършили проверки по брегове­те на язовир „Пясъчник“ и по реките Марица и Стряма. Установени са нарушители с при­брана маломерна риба, за което са санкцио­нирани по надлежния ред.

*Общо 280 метра бракониерски мрежи са извадени и прибрани при нощна проверка на язовир „Студен кладенец“. Това са направи­ли инспектори от ИАРА-Кърджали, а мрежите са били заложени в района на с. Седловина. За успешната акция са съдействали и люби­тели риболовци.

*Врачански инспектори са извършили об­ход с лодка по Дунав. В района на гр. Коз­лодуй са открити и извадени от водата 5 бр. кармаци с множество куки на тях.

*След получен сигнал на тел. 112, служи­тели от ИАРА-Ловеч са извършили проверка на река Каменица, до с. Бежаново, общ. Лу­ковит. Намерени са две заложени мрежи в реката от неизвестен нарушител.

***

От ИАРА напомнят, че на спешния тел. 112 може да се обаждате при всякакви забеля­зани бракониерски посегателства и нерегла­ментиран риболов в морето, Дунав и вътреш­ните водоеми.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ